Teniska igraonica – Mini tenis

Teniska igraonica – Mini tenis

Škola se provodi po "play and stay" programu svjetske teniske federacije, kojim se tenis približava djeci i prilagođava uzrastu djeteta (koriste se manji tereni, manji reketi i mekanije loptice).

Uz ovaj program djeca vrlo brzo započinju izmjenu loptica preko mreže, sto im omogućuje igru na poene, te prve turnire, na kojima svi dobivaju nagrade, te se na taj način motivira dijete za daljnji napredak. Smisao bavljenja sportom je natjecanje, bilo ono na vrhunskom, rekreativnom ili na početničkom nivou.

Verificirani program “Mini tenis za predškolsku djecu 4-7 godina”

Program “Mini tenis za predškolsku djecu 4-7 godina” je učinkovit način upoznavanja polaznika sa tenisom kao sportom, ali i kako se na zanimljiv i aktivan način zabavljati, a pritom i savladavati tenisku tehniku koristeći dodatnu opremu (male rekete, mekane i spužvaste loptice, niske mreže, te ostala pomagala).

Tenis je i igra, sa ovakvim načinom prezentiranja tenisa polaznici brzo uče igrati tenis i uživaju u igri. Ovaj program je idealan način za učenje tenisa i stvaranje baze za budući razvoj tehnike. Uz navedeno moguće je i izdvajanje nadarenijih polaznika uz pristanak roditelja polaznika za daljnje prednatjecateljske i natjecateljske programe.

Verificirani program “Mini tenis za predškolsku djecu 4-7 godina” namijenjen je za djecu početnike i djecu sa slabim znanjem teniske igre. Prije početka programa djeca-polaznici će biti pozvani na testiranje zbog utvrđivanja inicijalnog stanja i motoričkih sposobnosti polaznika.