Škola tenisa Abramović

Škola tenisa Abramović

Program Škole tenisa provodi se u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom te je u skladu s programom “Play and Stay” i “Tennis 10s” Međunarodne teniske federacije (ITF).

PLAY+STAY - Stages of tennis 10s

Cilj programa je upoznati što veći broj djece s novim, aktivnim i progresivnim sistemom rada kako bi tenis postao zabavniji i jednostavniji sport. Za taj sustav koristimo sporije, crvene, narančaste, zelene i spužvaste loptice prilagođene djeci, kako bi od samog početka mogli uživati i zabavljati se igrajući tenis. Rekviziti koji se koriste (manji reketi, male mreže, smanjeni tereni, markeri i ostalo) prilagođeni su uzrastu djece i pomažu u bržem savladavanju igre. Sve potrebne rekvizite za igru osigurava “Teniski klub Zagreb”.

 

Jedno od glavnih obilježja je od prvog dana treninga razvijati natjecateljski duh kod djece. Kroz igru i natjecanje djecu se potiče na daljnje napredovanje i usavršavanje. Na taj način tenis postaje zanimljiv, zabavan i lagan sport. Nastojimo omogućiti svakom članu kluba da kroz igru i predani rad razvije svoje mentalne i motoričke sposobnosti kako bi bio spreman nositi se sa svakodnevnim životnim utakmicama. Kroz igru vježbamo koncentraciju djece i razvijamo motivaciju. Djecu učimo osnovnim pravilima sportskog ponašanja kako bi lakše podnijeti poraz i uživali u pobjedi. Na taj način potičemo samopouzdanje i osjećaj vlastite sigurnosti. Kroz takav rad poboljšavamo zdravstveno stanje i olakšavamo bržu socijalizaciju djece.